Danas je posljednji dan manifestacije Kakanjski dani 2017

0
89

Prema rasporedu organizatora danas je posljednji dan manifestacije Kakanjski dani 2017 koja na neki poseban način obilježava ljetni period općine Kakanj.

Od današnjih sadržaja tu su svakako Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije koji su pratili ovogodišnju manifestaciju od prvoga dana, naravno uz Etno selo.

Upravo sada održava se javni miting vodenih sportova na bazenima Sopot. Stoga svi koji trenutno čitate ovaj članak nije kasno da se pridružite.

Nešto malo kasnije u Parku prijateljstva očekuje nas turnir u rukometu sa simboličnim nazivom “Rukometne nade”, pa podržimo ih našim dolaskom u 17:00 sati u Parku prijateljstva.

Kruna cijele ove manifestacije jeste svakako izložba i premijera dokumentarnog filma “Dom naših želja – 50 godina JU” što je veoma važno za ustanovu Kulturno-sportski centar..

To je ustvari  film koji je sniman i pripreman punih šest mjeseci. U filmu će biti sublimirano punih 50 godina rada i djelovanja ove Ustanove.

U filmu su uzeli učešće mnogi kulturni radnici koji su svojim djelovanjem ostavili trag na rad ove Ustanove. Također ćete imati priliku da vidite mnoge popularne filmske i pozorišne umjetnike koji su u superlativu govorili o našoj Ustanovi. Ova Ustanova je pretrpjela burna vremena, razne promjene, rat, rušenje krova Doma kulture i mnoge druge poteškoće, da bi na kraju izašla preporođena i nagrađena najvećim općinskim priznanjem Grb Općine Kakanj.

Film “50 godina JU KSC Kakanj” govori o periodu od samog otvaranja odnosno osnivanja 30.04.1967. godine i početka rada JU KSC Kakanj. Prvi dokumentarni film u produkciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

Ovom tačkom manifestacija Kakanjski dani 2017 će biti završena.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here