Danas 11. molitveni pohod Bobovcu

U zajedništvu s vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije danas će biti upriličen 11. molitveni pohod Bobovcu katolika- pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga sa svih razina. 

Molitveni pohod Bobovcu povezuje se sa sjećanjem na dan smrti bosanske kraljice Katarine (25. oktobra). 

Njegova svrha jeste ujedinjenje svih u molitvi za osobne potrebe, za nakanu vlastitoga naroda i domovine Bosne i Hercegovine, ali i svih ljudi i naroda koji u njoj žive. 

Očekuje se dolazak velikog broja vjernika iz okolnih i udaljenih župa, predstavnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, predvođenih vojnim kapelanima, kao i pripadnika međunarodnih vojnih snaga stacioniranih u BiH. 

Program molitvenog pohoda započinje u 09.30 sati okupljanjem kod rijeke Bukovice podno Bobovca, odakle se organizirano, u molitvenoj procesiji, kreće prema Bobovcu. 

Misno slavlje na Bobovcu predvodit će kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski u koncelebraciji s vojnim biskupom mons. dr. Tomom Vukšićem, te vojnim biskupom Republike Hrvatske mons. Jurjem Jezericem uz suslavlje vojnih kapelana iz BiH i Hrvatske, kao i svećenika koji će predvoditi vjernike iz svojih župa. 

Po završetku molitvenoga pohoda, za sve sudionike će biti pripremljen i podijeljen vojnički grah, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

(Fena)

Možda vam se svidi

Comments are closed.