Dačić poručio Srbija da ljetuju Grčkoj gdje ih vole, a ne tamo gdje im se bacaju auta u more

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić i njegov grčki kolega Nikos Dendias ocijenili su u Beogradu da jake historijske veze dvaju država treba pretvoriti u jako savezništvo.

“Ja sam uvijek govorio da kad već Srbi hoće negdje ljetovati, da idu tamo gdje ih vole. Nismo valjda mazohisti pa da idemo tamo gdje nas mrze, gdje ćemo ili sakriti registarske tablice ili će nam bacati automobile u more”, naveo je Dačić dodavši kako je to njegov osobni, ali i stav kao ministra vanjskih poslova.

Grčki ministar je dodao da je europski put Srbije važan faktor mira i stabilnosti u regiji, a da će njihov stav po pitanju Kosova ostati nepromijenjen.

Dendias se susreo i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić cijeni dosljedan stav Grčke o nepriznavanju Kosova i aktivan angažman na ubrzanju procesa integracije Srbije u Europsku uniju.

“Punopravno članstvo u EU je u samom vrhu vanjskopolitičkih prioriteta Srbije. Uvjereni smo da što skorija integracija svih zemalja jugoistočne Europe u Europsku uniju predstavlja jedinu realnu garanciju za trajnu i održivu stabilizaciju čitave regije”, rekao je Vučić za “N1“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply