25 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

“Da niko više ne pomisli da Banjaluku osvaja tenkovima”: Kome je Draško Stanivuković slao poruke govorom na akademiji?Draško Stanivuković je, govoreći pred, između ostalih, predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, kao i predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, poručio “da ćemo svi mi za Banjaluku biti istorija”

Iako je govor gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, na jučerašnjoj akademiji povodom Dana grada prekinut zbog dolaska delegacije iz Srbije, Stanivuković ga je na kraju ipak pročitao.

Na današnji dan prije 76 godina Banjaluka je oslobođena, ali tu nije stala priča o slobodi. Кoliko je važno da sa ponosom i poštovanjem obilježavamo važne datume oslobođenja, toliko je važno da o slobodi pričamo svaki dan – poručio je Stanivuković.

Stanivuković se dotakao prošlosti, ali je akcenat stavio na budućnost Banjaluke, te naglasio da je Banjaluka prošla toliko toga da mi sada nemamo luksuz da joj budemo na teretu.

– Dragi moji Banjalučani, dragi gosti, želim nam smo onoliko koliko možemo ispuniti, a siguran sam da možemo sve. Želim nam da ovaj grad živi i promišlja tako da više nikada i niko u Banjaluku ne ulazi da bi je pokoravao i ponižavao; da niko i nikada ni ne pomisli kako može da je osvaja tenkovima i trikovima, da se zna da se njome ne vlada i ne gazduje, već da joj se služi – ljubavlju, poštenjem, odgovornošću. Želim nam da budemo slobodni, da mislimo samo svojom glavom, osjećamo srcem i da se nikada ne crvenimo zbog svojih postupaka – poručio je Stanivuković.

Stanivuković je, govoreći pred, između ostalih, predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, kao i predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, poručio “da ćemo svi mi za Banjaluku biti istorija, ali da će smo neki od nas biti zapisani u istoriju Banjaluke”.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO