Čudo: Pronašla majku poslije 23 godine u redu ispred šaltera

Poslije 23 godine Bekira Erceg Beti, (40) završila je posao koji je sebi zadala još davne 1992. godine – pronašla je majku i posljednjeg brata.

Nekad su živjeli u BiH, u Velikoj Kladuši. Njeni roditelji Džemila i Ahmet imali su osmoro djece od kojih je najstarija Beti. Još dok su djeca bila malena, preselili su se u Hrvatsku u Cetingrad.

Uslijedio je razvod, pa su jedni ostali sa Ahmetom, koji je kasnije umro, a Džemila je sa sinom, Emirom i svojim bratom Mujom otišla u Irsku. Djeca koja su ostala s ocem, takođe su se razišla na sve strane. Najstarija Bekira zaklela se da će kad-tad ponovno skupiti svu svoju braću i sestre.

Prije nedelju dana Beti je iz Zadra došla u Veliku Kladušu sa suprugom Ivanom (40) i sinom Alenom (2) iz Zadra, gdje živi, kako bi produžila pasoš. Pred šalterima su bili dugi redovi, a mali Alen je počeo da plače. Svi su ih gledali, a žena koja je bila prva u redu ponudila je Bekiri da je zbog djeteta pusti preko reda.

Beti joj je zahvalila i pogled joj se zaustavio na njenom licu. Crte lica su joj se odjednom učinile tako poznate i shvatila je da bi to mogla da bude žena koju traži pune 23 godine. Upitala je kako se zove,a kada je čula Džemila Ćufurović, djevojački Nadarević, Beti je samo uspjela da kaže: “Ti si moja majka! Ja sam Bekira!”.

Snažno su se zagrlile i počele da plaču. Policajci, službenice i stranke bili su u čudu, a neki ljudi zaplakali su zajedno s njima. Međutim, tu iznenađenjima nije bilo kraja. Niame, mladić u zelenoj košulji i pantalonama koji je bio iza majke progurao se do njih i rekao Beti: – A ja sam ti brat Emir!

Otišli su na kafu u robnu kuću preko puta policije da nastave druženje na koje je Bekira čekala godinama, pitajući se gdje joj je obitelj. I eto, Beti je zaokružila svoju priču i odradila sve što je još davno planirala, piše hrvatski portal 24 sata.

Kada se sve sagleda, da se mali Alen nije rasplakao, prema svemu sudeći, njegova majka nikad ne bi stupila u razgovor sa starijom gospođom. Obje bi toga dana obavile svoj posao i otišle svaka na svoju stranu. (NN,Cafe.ba)

Možda vam se svidi

Leave A Reply