Crnadak rekao da se Dodik družio s Pacolijem u kafani, ovaj negira: U životu se sa njim nisam sreo!

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crmadak izjavio je da predstavnici Prištine učestvuju na regionalnim sastancima isključivo u skladu sa sporazumom Beograda i Prištine, u okviru briselskih razgovora i uz punu saglasnost zvaničnog Beograda.

Komentarišući izjavu predsjednika RS-a Milorada Dodika, “da ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli nije dobrodošao u Banju Luku 5. septembra i da ga je šef bh.diplomatije pozvao kako bi se dodvorio zapadnim centrima moći”, Crnadak je rekao da, kada je posljednji put Pacoli bio u Banjoj Luci, domaćin mu je bio Milorad Dodik.

– Dodik ga je tada dočekao na aerodormu, imao s njim poslovne sastanke i nakon toga nastavio s njim druženje u kafani. Za razliku od Dodika ja s njim nemam takve sastanke. Jedino se susrećemo na regionalnim sastancima, poput ovog koji treba da bude u Banjoj Luci 5. septembra – tvrdi Crnadak.

Smatra da je Dodikov stav još jedna u nizu “praznih izjava”.

– Ako je bio ozbiljan, on ima policiju i pravosuđe i neka ga spriječi – dodao je Crnadak, uvjeren da neće biti smetnji tokom neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova 5. septembra u Banjoj Luci.

On će u Banjoj Luci biti domaćin neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica Procesa za suradnju u jugoistočnoj Europi (SEECP), koji će biti održan u okviru jednogodišnjeg predsjedanja Bosne i Hercegovine ovom regionalnom inicijativom.

– Moja odluka je bila da takav važan sastanak bude u Banjoj Luci i svi treba da znaju da je ovo jedna od najdugotrajnijih regionalnih inicijativa i učešće predstavnika Prištine je definisano u dogovoru s Beogradom – istakao je Crnadak.

Dodik je te tvrdnje nazvao Crnatkovim lažima i spekulacijama, i pozvao ga da kaže kada je to bilo i gdje.

“Ništa neobično da Crnadak laže. Hoću da kažem da nikada u životu nisam sreo Pacolija, niti bilo gdje, niti u Banjaluci. Nemam pojma da je ikada bio u Banjaluci. Mislim da se radi o jednoj potpuno izmišljenoj špekulaciji svojstvenoj Igoru Crnatku i njegovom neuspjehu da vodi ozbiljnu politiku, pa je skrenuo i krenuo da ponovo špekuliše i izmišlja”, istakao je Dodik.

Predsjedik Srpske je naglasio da je istina da je Crnadak pozvao Pacolija u Banjaluku, koja ne priznaje samoproglašeno Kosovo.

“On je unazad dvije godine, koliko ja razumijem, ili možda i manje, navodni ministar inostranih poslova, Crnatkov kolega. Znam da je bio problem da dođe u Sarajevo, a odjednom ga dovodi u Banjaluku, Time želi da zada joše jedan udarac Banjaluci, koja ne priznaje samoproglašeno Kosovo i za koju je Pacoli nepoželjna osoba u tom smislu”, zaključio je Dodik za RTRS.

Možda vam se svidi

avatar