Crna hronika: Saobraćajna nezgoda na autoputu A-1, u mjestu Doboj

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 11.03.2018. godine, u 01,00 sati, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, od strane dva nepoznata lica izvršen je fizički napad na lica P.M. i Z.J., oba lica iz Zenice, kojom prilikom je lice P.M. zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je lice Z.J. zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I. U 02,00 sati, u ulici Zije Dizdarevića, zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, službenici policije su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice M.S., iz Zenice.

Dana 11.03.2018. godine, u 21,50 sati, u mjestu Banlozi, izvršeno je krivično djelo od strane lica T.I., Š.S. i Š.A., sva lica iz Zenice, koja su tom prilikom fizički napala lica M.Z., O.A. i M.A., sva lica iz Zenice, koja su tom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Od strane službenika policije su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 11.03.2018. godine, u 12,50 sati, u mjestu Muhašinovići, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali traktor marke “FIAT”, registarskih oznaka 687-J-838, kojim je upravljalo lice K.N., iz Visokog. Prilikom kontrole, konstatovano je da navedeno lice vrši prijevoz neutvrđene količine ogrijevne drvne mase bez odgovarajuće dokumentacije. Sporno vozilo sa drvnom masom je oduzeto, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

U vremenskom periodu od 11.02. do 11.03.2018. godine, u naseljenom mjestu Ribnica, izvršena je teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica B.M., iz Tuzle, iz koje je otuđena motorna pila i razni sitni alat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

 

 

Kakanj
Foto: Citatelj

Dana 11.03.2018. godine, u 11,45 sati, na autoputu A-1, u mjestu Doboj, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Nissan”, registarskih oznaka HERAI-249, kojim je upravljalo lice L.M., iz Vareša, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Maglaj

Dana 11.03.2018. godine, u 11,50 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Moševac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “FIAT”, registarskih oznaka A91-K-003, kojim je upravljalo lice M.S., iz Maglaja i motocikl marke “SUZUKI”, registarskih oznaka E24-T-675, kojim je upravljalo lice H.A., rođeno 1978. godine, iz Maglaja, koje je zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode, u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (Izvor: MUP ZDK)

Izvor MUP ZDK
Možda vam se svidi

Leave A Reply