Crna hronika – Kakanj: Lice T.M. lišeno slobode

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 11 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (4), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 20.01.2016. godine, u mjestu Drivuša, u prostorijama udruženja građana „Pomirenje“, od strane lica F.D. došlo je do fizičkog napada na lice I.E., oba štićenici navedenog udruženja, kojom prilikom je I.E. zadobio teške tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na utvrđivanju svih bitnih okolnosti prijavljenog događaja, te poduzimanju zakonom propisanih mjera i radnji.

Dana 20.01.2016. godine, u ulici Zacarina, od strane službenika uniformisane policije izvršen je pregled putničkog motornog vozila marke „Ford“, registarskih oznaka K67-K-523, i lica O.T. i D.J., oba iz Zenice, kojom prilikom je u vozilu pronađena suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 20.01.2016. godine, u ulici Branilaca, od strane službenika uniformisane policije izvršena je kontrola putničkog motornog vozila marke „Peugeot“, registarskih oznaka A68-J-757, kojim je upravljao K.A. iz Visokog, dok se u vozilu na mjestu suvozača nalazio Z.J. iz Visokog. Prilikom pregleda, na patosu ispod vozačevih nogu uočen je pvc smotuljak sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“, dok je kod K.A. pronađena vaga za precizno mjerenje. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, a zbog sumnje da je počinio krivično djelo, K.A. je lišen slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 20.01.2016. godine, u ulici Bratstva i jedinstva, od strane službenika uniformisane policije legitimisani su: T.M., B.S. i S.E., svi iz Kaknja. U neposrednoj blizini gdje su se nalazila navedena lica, pronađena je jedna staklena bočica u kojoj se nalazila suha biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su izvršili uviđaj, dok je lice T.M. lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Breza

Dana 20.01.2016. godine, u ulici Mustafe Keškića, od strane službenika uniformisane policije izvršen je pregled lica Š.A. i Š.A., oba iz Ilijaša, kao i pregled putničkog motornog vozila marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka T67-K-948. Prilikom pregleda vozila, ispod zadnjeg sjedišta pronađena je jedna pvc vrećica u kojoj se nalazilo šest paketića od aluminijske folije, u kojima se nalazila suha biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedena lica su lišena slobode, te je izvršen uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Tešanj

Dana 20.01.2016. godine, u mjestu Kraševo, u trgovačkom centru „Konzum“, od strane lica Š.A. i A.K., oba iz Sarajeva, izvršena je krađa određene količine konzervi ribe. Policijski istražitelji su nad navedenim licima zaveli kriminalističku obradu, te poduzeli zakonom propisane mjere i radnje.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply