Crna hronika: Izvršena krađa putničkog motornog vozila marke “Škoda Fabia”, vlasništvo lica S.N. iz Kaknja

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 4 slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 15.05.2017. godine, u noćnim satima, u ulici Sarajevska, od strane nepoznatog lica je izvršena teška krađa u stan vlasništvo lica Z.S. iz Zenice. Tom prilikom su otuđena dva mobitela marke “Samsung”. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 16.05.2017. godine, u noćnim satima, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Audi A3“, registarskih oznaka K19-O-026, vlasništvo lica Š.S. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

 

U toku noći 15/16.05.2017. godine, u ulici Derviša Imamovića, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u podrumske prostorije vlasništvo lica B.N. Tom prilikom otuđena je električna kosilica i određena količina elektro materijala. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I u Zenici.

Visoko

U toku noći 15/16.05.2017. godine, u mjestu Tujlići, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Passat V”, registarskih oznaka M81-K-966, vlasništvo lica M.O. iz Visokog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

U toku noći 15/16.05.2017. godine, u ulici Alije Izetbegovića, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Škoda Fabia”, registarskih oznaka O12-T-944, vlasništvo lica S.N. iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 15.05.2017. godine, u 23,05 sati, u ulici Dobrovoljnih davalaca krvi, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađe u trgovinsku radnju vlasništvo lica P.N., kojom prilikom su otuđena dva laptopa, te određena količina računarske opreme. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Dana 16.05.2017. godine, u 08,40 sati, u ulici Huseina-kapetana Gradaščevića, u trgovinskoj radnji “ADNAN”, vlasništvo lica Š.S. iz Zavidovića, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo krađe. Tom  prilikom otuđena je određena količina alkoholnog pića i suhomesnatih proizvoda. Intervencijom policije locirano je i lišeno slobode lice M.H. iz Zavidovića, kod kojeg su pronađeni otuđeni predmeti.

SAOBRAĆAJ
Maglaj

Dana 16.05.2017. godine, u 12,10 sati, na magistralnom putu M-17, u tunelu “Sikola I”, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo „VW Passat“, registarskih oznaka O15-K-178, kojim je upravljao Š.Ž. iz Dervente, tereteno motorno vozilo „MAN“, registarskih oznaka M87-A-486, sa priključnim vozilom, kojim je upravljao J.Z. iz Doboja, tereteno motorno vozilo “Ford”, registarskih oznaka M03-T-350, kojim je upravljao Č.J. iz Kaknja, tereteno motorno vozilo “Peugeot”, registarskih oznaka A04-O-610, kojim je upravljao H.E. iz Tutina, R.Srbija i putničko motorno vozilo “Mercedes”, registarskih oznaka K61-A-298, kojim je upravljala B.M. iz Zenice. U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao lice Š.Ž., dok su lakše tjelesne povrede zadobili Č.J. i njegov suvozač I.M., iz Zenice. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još četrnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply