Čović/Za dva – tri dana znat ćemo imamo li izvršnu vlast u FBiH: Vrijeme je da počnemo raditi

Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH nakon razgovara sa Bakirom Izebegovićem, zamjenikom predsjednika SDA kazao je da će se u naredna dva ili tri dana znati kako stvari stoje tj. da li imamo ili ne izvršnu vlast u FBiH, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

– Besmisleno je više sastančiti i na tim sastancima govoriti da se svi razumijemo, a kasnije radi svako po svome. Tako više ne može, jasno sam danas kazao gospodinu Izetbegoviću da je vrijeme da počnemo raditi. Jer evo 50 dana mi uopće ne radimo, a dobili smo glasove na izborima i moramo odgovarati ljudima za ono što radimo – kazao je Čović.

On je precizirao da on ne izbjegava trilateralni sastanak lidera koalicije, ali da je on već svoj stav kazao Željku Komšiću, lideru DF-a još prije pet mjeseci. – Mi tražimo imenovanje v.d. uprava za određene kompanije i ne treba od toga praviti znanost. Vrlo je jasno da se to u drugim državama uradi za dan dva, a mi evo koliko dugo čekamo na to – kazao je Čović.

Na pitanje šta će se desiti ukoliko DF ipak ne pristane na ove zahtjeve i da li će se ova situacija preliti na državni nivo Čović je kazao da se već polako odražava. – Izetbegović i ja danas smo trebali imati sastanak s Mladenom Ivanićem vezano za neke državne kompanije, ali je taj sastanak otkazan. Da se i naslutiti zašto, jer ne može se na jednom nivou praviti blokada, a sada to imamo, a isto to dogovarati na drugom nivou – dodoo je Čović.

Možda vam se svidi

Comments are closed.