Čović – Scanlan / Cilj je stabilna, uspješna i perspektivna BiH

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sastao se danas s prvim zamjenikom visokog predstavnika u BiH Michaelom Scanlanom.

Tom prigodom Čović je istaknuo kako su Sjedinjene Američke Države oduvijek bile veliki prijatelj i saveznik Bosne i Hercegovine, koji predano radi na postizanju napretka BiH. U očekivanju da će biti nastavljena daljnja izvrsna suradnja, naglašen je cilj djelovanja, a to je stabilna, uspješna i perspektivna Bosna i Hercegovina.

Tokom razgovora, istaknuto je kako su čvrsta vanjskopolitička opredijeljenost BiH i unutarnji politički konsenzus temelj za izgradnju bolje budućnosti, koja će žiteljima Bosne i Hercegovine donijeti nove mogućnosti, mir i razvoj.

Scanlan je, prethodno angažmanu u Bosni i Hercegovini, obnašao dužnosti šefa Misije OESS-a u Moldaviji i OESS-ovog medijatora za mirovni proces u Pridnjestrovlju, uz dugoročni angažman u State Departmentu, gdje je obnašao dužnost direktora za istočnoeuropske poslove, saopšteno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH, prenosi “Fena”.

Izvor

Možda vam se svidi

Leave A Reply