Čović pratio finale i slikao se s Putinom i Macronom

0

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović pratio je finale Svjetskog prvenstva u fudbalu. Čović je bio u društvu ruskog predsjednika Vladimira Putina, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U saopćenju iz Čovićevog kabineta kaže se da su “u prijateljskom raspoloženju bodrili dvije reprezentacije, koje su zasluženo osigurale sudjelovanje u veličanstvenom duelu koji odlučuje prvaka svijeta”.

Foto: Predsjedništvo BiH

Čović se predsjedniku Putinu zahvalio na gostoprimstvu i sjajnoj organizaciji prvenstva, ali i ruskom narodu koji je tijekom natjecanja ugostio navijače iz cijelog svijeta, te pokazao svoje dobronamjerno i prijateljsko lice.

Kazao je još kako Moskva danas odiše kozmopolitskim i sportskim duhom, koji bez sumnje šalje pozitivnu sliku u cijeli svijet. Predsjedniku Macronu je poželio sreću u finalnom duelu, te izrazio spremnost za realizacijom skorog bilateralnog susreta. Složili su se da večeras treba pobijediti bolja momčad.

Foto: Predsjedništvo BiH

Predsjednici Grabar-Kitarović je također poželio sreću i uspjeh. U prijateljskom razgovoru je istaknuo kako je današnji dan poseban i za Hrvate BiH, jer je uspjeh hrvatske reprezentacije ujedno i uspjeh hrvatskog naroda u cjelini, koji je s nestrpljenjem i radošću iščekivao nastup svoje reprezentacije i u svojoj domovini BiH.

Usprkos nadanju i očekivanjima, na kraju susreta je Čović čestitao predsjedniku Macronu na pobjedi momčadi njegove zemlje, koja je po drugi puta postala prvak svijeta.