Čović otkrio: SNSD i HDZ su partneri već duže vrijeme

Dragan Čović, lider HDZ-a nakon sastanaka s Miloradom Dodikom istakao je da je njihova želja da se saradnja nastavi i da su danas u Istočnom Sarajevu dogovorili i dinamiku narednih susreta predstavnika HDZ-a i SNSD-a.

– Mi smo imali zastoj zadnje dvije godine, jer nije bilo parlamentarne većine. Naš stav je da moramo riješiti izborno zakonodavstvo da više nikada jedan narod ne može birati drugom predstavnika. Analizirali smo i rezultate izbora, oni su za nas dobri jako, naravno postoji manjkavost, jer nemamo hrvatskog člana Predsjedništva, ali to treba rješavati. Pokušat ćemo riješiti i otvorena pitanja između dva naroda – kazao je Čović.

Predsjednik HDZ-a kazao je da su u potrazi za ostalim partnerima.

– Želimo napraviti bolju ekonomsko-socijalnu sliku. Vrijeme je da se zaustavi ovaj zastoj koji imamo. Tražit ćemo partnere s kojima ćemo riješiti taj problem. Saradnja HDZ-a i SNSD-a bi bila i da nisu ovakvi rezultati, da su lošiji, a sada posebno kada su ovako dobri – istakao je Čović.

On je dodao da razgovori nisu obavljeni ni sa jednom boišnjačkom strankom, ali da će uskoro imati takve razgovore kako bi se dobila kvalitetna većina.

Možda vam se svidi

Leave A Reply