Čović na skupu: “Mislili su da ćemo mi odlaziti, a da će Bošnjacima ostati široko”

Član Predsjednštva Bosne i Hercegovine, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović, danas je posjetio Usoru u koju, kako je kazao, zadnjih godina dolazi sve češće s ciljem pronalaska rješenja za ostanak naroda na ovom prostoru, ali i što bržu realizaciju svih projekata naznačenih kao prioritet u ovoj općini.

“Najvažnije da danas u našoj Usori imamo jedno pravo zajedništvo oko ključnih tema, da razumijemo interes našeg naroda, razumijemo važnost da smo jedni uz druge. Tad možemo čuda napraviti i jedino tako ćemo ostati utjecajan narod, ne dijelivši se na male stranke. Kroz zajedništvo velikog projekta u vidu Hrvatskog narodnog sabora koji smo pokrenuli zajedno s brojnim drugim strankama koje su prepoznali i diljem Republike Hrvatske predstavnici svih struktura društva jer vjeruju da je i za Hrvatsku prevažno da Hrvati u BiH budu jednakopravni i kao narod svoj na svome što i njima pruža sigurnost, pogotovo uz činjenicu da nas vežu toliki kilometri europske granice”, kazao je Čović.

“Zajedništvo želimo podijeliti i s prijateljima s kojima djelimo BiH, da razumiju konačno da jedino zajedno možemo nastaviti graditi BiH jer sve drugo je avantura i jačanje nepovjerenja od kojeg nema nitko sreće. Jedno se vrijeme kalkuliralo da ćemo mi odlaziti te da će Bošnjacima dosta širok ostati ovaj prostor Federacije a Republike Srpske Srbima, no nije tako. Onda se razumjelo da moramo promijeniti koncepciju, stvarati uljuđenu državu i uređenu u kojoj može funkcionirati i dolaziti do novih investicija razvijati se gospodarstvo i otvarati nova radna mjesta bez kojih nije moguć ostanak ili opstanak”, naglasio je Čović.

“Izlazak na izbore omogućit će nam da ostanemo svoji na svome, politički narod koji sam odlučuje o svojoj sudbini a onda ćemo imati mogućnost voditi drugačiju fiskalnu politiku i poticati naše projekte i razvoj. Jer izostanak deficita u proračunima općina i županija gdje su Hrvati većina, znak je da se može a može se i još bolje od ovoga sada samo moramo još bolje zbiti redove”.

“Ne smijemo se umoriti”, rekao je Čović i nastavio: “Najvažnije je u ovom trenutku da svi Hrvati izađu na izbore i glasaju za onoga za koga vjeruju da treba glasati. Nema vrijednije i važnije stvari to je svojevrsno prebrojavanje za one koji su vjerovali da mogu u ime nas birati i ovaj put, da jednom za sva vremena pošaljemo poruku. Hrvati su konstitutivan narod a konstitutivnost je nadustavna kategorija u BiH, a nikako volja brojnijeg naroda”.

“Sve što na ovim izborima očekujemo je za svoj dom, svoj narod i svoju domovinu”, kazao je Čović jučer u Usori.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar