Čoko-limun šnite

Sastojci recepta za dobar vikend:

Biskvit
125 grama maslaca
100 grama šećera
2 jaja
150 grama brašna
2 žlice kakaa
1 ravna žličica sode bikarbone
180 ml čvrstog jogurta
1 žlica marmelade od kajsija

Krema od limuna
2 manja jaja
100 grama šećera
50 grama maslaca
1 limun/ sok i ribana korica
100 ml tučenog slatkog vrhnja
3 lista želatine

Krema od čokolade
250 grama tamne čokolade
150 ml slatkog vrhnja
50 grama maslaca
150 ml tučenog slatkog vrhnja
1 šlag-fix

Biskvit
Pjenasto izraditi maslac i šećer, dodati jaja i miksati da dobijete gustu kremu. Pomiješati suhe sastojke i dodavati ih naizmjenice sa jogurtom i žlicom marmelade. Peći u limu veličine 30×40 cm. Ohladiti biskvit i isjeći ga u tri jednake trake, piše “Coolinarka“.

Krema od limuna
Na pari sa žicom mješati jaja, šećer, sok i koricu od limuna i maslac, dok se ne počne gusnuti u kremu. To ide dosta brzo. Skinuti sa pare i dodati želatinu koja je bila namočena u hladnoj vodi. Kremu uz miješanje ohladiti dok ne počne lagano želirati, ali ne smije biti skroz želatinasta, jer se neće sjediniti sa vrhnjem u glatku kremu. Ostale bi grudvice. Nježno umiješati tučeno slatko vrhnje.

Krema od čokolade
Zakuhati 150 ml slatkog vrhnja. Skinuti sa temperature i dodati na kockice iskidanu čokoladu.
Miješati dok se čokolada ne rastopi. Kad se krema počne gusnuti odvojiti 2 vrhom pune žlice i pomiješati sa maslacem. Ta masa će vam služiti za preljev . U ostatak ohlađene kreme dodati 150 ml tučenog slatkog vrhnja koji ste izmiksali sa šlag-fixom.

Postupak slaganja kolača
Na tacnu staviti jednu traku biskvita. Na to podijeliti polovinu čokoladne kreme. Na kremu staviti drugu traku biskvita. Na njega namazati limun kremu. Na tu kremu dolazi treća traka i druga polovina čokoladne kreme. Dio kreme u koji ste stavili maslac malo samo ugrijati i preliti preko zadnjeg sloja kreme.

Možda vam se svidi

Comments are closed.