Čobo Adnan kandidat SDP-a za načelnika Kaknja

Socijaldemokratska partija BiH je Centralnoj izbornoj komisiji BiH predala kandidatske liste za predstojeće lokalne izbore u BiH. SDP BiH će na ovim lokalnim izborima učestvovati u 96 općina sa svojim kandidatima za općinska i gradska vijeća te skupštine opština.

Centralnoj izbornoj komisiji predato je i 36 imena kandidata za načelnike ispred SDP BiH, zatim imena dva kandidata u koalicijama sa ostalim strankama, te imena sedam kandidata koje podržava SDP, dok je ukupan broj kandidata na listama veći od 2.000.

“Prije svega, želimo iskazati nezadovljstvo time da još nije donijeta odluka o izborima u Mostaru. Nemoguće je ostaviti ovakav grad i centar jednog kantona bez izbora 12 godina. To je nedopustivo i mi ćemo pokušati uraditi sve što je u našoj moći, da dođe do održavanja izbora u ovom gradu”, naveli su iz SDP-a.

“Što se tiče SDP BiH, naše glavno opredjeljenje na listama za ove lokalne izbore jeste da je na njima 40 posto mladih, jer su građanima u ovoj državi potrebni mladi ljudi, koji će promijeniti odnose u BiH. SDP ima jako kvalitetan okvirni i lokalne izborne programe, koji se baziraju na razvoju i zapošljavanju u lokalnim sredinama. Nadamo se da će građani reći NE podjelama na ovim lokalnim izborima, podjelama u kojima se dijeli sve, od gradova, preko škola, pa sve do državnih preduzeća. To nije politika koju treba BiH“, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, te dodao da će SDP tražiti da se do lokalnih izbora riješi nelogičnost o neproporcionalnom broju registrovanih birača u općinama, u odnosu na rezultate popisa stanovnika, što je slučaj u više od 70 posto općina u BiH”, stoji u saopćenju SDP-a.

“Svojim nastupom u skoro stotinu općina u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, SDP BiH još jednom dokazuje da je najjača bh. multietnička partija, što jasno daje do znanja opredjeljenost partije i njenih kandidata za izgradnju i napredak svih općina i lokalnih zajednica u BiH”, naveli su iz Socijaldemokratske partije BiH, piše N1.

Imena kandidata

Unsko-sanski kanton

Bihać
Havić Hajrudin

Bosanska Krupa
Halitović Armin

Ključ
Zukanović Nedžad

Sanski Most (koalicija za načelnika)
Eminić Enes

Tuzlanski kanton

Banovići
Beganović-Šehić Dina

Doboj – Istok
Mujić Amir

Gračanica
Helić Nusret

Gradačac
Dervišagić Edis

Kalesija
Osmanović Muhamed

Kladanj
Mešanović Dževad

Lukavac (koalicija za načelnika)
Delić Edin

Srebrenik
Kešetović Mirza

Teočak
Čeliković Memšo

Tuzla
Imamović Jasmin

Živinice
Kamenjaković Samir

Zeničko-dobojski kanton

Doboj – Jug
Begić Jasminka

Kakanj
Čobo Adnan

Maglaj
Mahmutagić Mirsad

Visoko
Dlakić Ermin

Zavidovići
Delić Rifat

Zenica
Čivić Mirsad

Žepče
Kesić Suvad

Bosansko-podrinjski kanton

Goražde
Imamović Demir

Srednjobosanski kanton

Busovača
Lušija Refik

Donji Vakuf
Selimović Senad

Fojnica
Bratić Ismar

Gornji Vakuf – Uskoplje
Gekić Edin

Novi Travnik
Belegić Besim

Travnik
Sikirić Slavko

Hercegovačko-neretvanski kanton

Jablanica
Šabanović Damir

Konjic
Golubić Suad

Kanton Sarajevo

Centar Sarajevo
Kamočaji Igor

Ilidža
Hadžić Elvis

Novi Grad Sarajevo
Sulejmanović Edita

Novo Sarajevo
Ćatić Mirsad

Vogošća
Bajramović Eldin

Republika Srpska

Vukosavlje
Bahić Zekerijah

Bratunac
Suljić Muhamed

(SDP.ba)

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar