Članovi ISIS-a odrubili glavu muškarca zbog vračanja i “prizivanja magije”

0

Militanti Islamske države u Siriji javno su pogubili starijeg muškarca zbog optužbe da se bavio – vračanjem. Najnovije pogubljenje posljednje je u nizu barbarskih djela ove terorističke grupe, javljaju strani mediji.

isis-glava1ISIS je objavila fotografije s mjesta pogubljenja, u selu nedaleko od uporišta militanata i de facto njihova glavnog grada Al-Rake, pokazuju neidentificiranog muškaraca te maskiranog krvnika kao i veliki broj okupljenih gledatelja.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Tačni detalji žrtvina “zločina” nisu poznati, ali optužba za vračanje i “prizivanje magije” te korištenje sjekire i panja za pogubljenje samo potvrđuju navode kako ISIS nije ništa drugo nego grupa ubica koji žive u mračnom srednjem vijeku.

Fotografije pogubljena objavili su mediji usko povezani s ISIS-om, a na jednoj od slika optuženog muškarca u 60-ima na mjesto smaknuća dovode dvojica militanata od kojih jedan izgleda kao tinejdžer. Naokolo stoje naoružani maskirani pobunjenici.

Na fotografijama se također vidi i bradati svećenik koji čita optužnicu i kaznu te optuženi muškarac s glavom položenom na panj i sjekirom nekoliko milimetara od njegova vrata.

Podsjetimo, prije par dana ISIS-ovi su militanti s vrha zgrade bacili muškarca s povezom preko očiju te ga kamenovali do smrti zbog optužbe da je homoseksualac.