Član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović primio bh. atletičara Amela Tuku i predstavnike Atletskog saveza BiH

Na sastanku je razgovarano o sve boljim rezultatima u bh. sportu, te o mogućnostima za njihovo dalje unapređenje.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je istaknuo da sportski uspjesi Amela Tuke imaju značaj za naše društvo u cjelini, kao i za dalju afirmaciju Bosne i Hercegovine na međunarodnom planu.

Uz čestitke Tuki za dosadašnje izuzetne nastupe u okviru prestižnih svjetskih takmičenjima u atletici, član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je bh. sport u primijetnoj ekspanziji i
da naši državni reprezentativci postižu sve bolje rezultate.

Amel Tuka je zahvalio članu Predsjedništva BiH za čestitiku i kontinuiranu podršku koju pruža sportistima i našem sportu u cjelini, nadajući se još boljim rezultatima u budućnosti.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo, te načelnik Općine Zenica Husein Smajlović, koji su člana Predsjedništva BiH informisali o aktivnostima koje se provode u pripremama za Svjetsko atletsko prvenstvo u Pekingu ove godine.

Sagovornici su se složili da dosadašnji uspjesi bh. sportista trebaju predstavljati dodatni motiv institucijama u Bosni  i Hercegovini da značajnije podrže vrhunski sport i sportiste.

Član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović poželio je Amelu Tuki i atletskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine puno uspjeha na predstojećem Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu, te u njihovom daljem radu.

Možda vam se svidi

Comments are closed.