Cjelonoćno punjenje može da uništi bateriju telefona

Pošto iPhone zbog kratkog trajanja baterije često ismijavaju da je “fiksni telefon”, među korisnicima kruže i razni mitovi i ezoterične teorije o tome kako se pospješuje ili uništava njihov rad.
Jedna od teorija kaže da cjelonoćno punjenje može da skrati “život” baterija, ali i samog telefona. Međutim, stručnjaci se ne slažu – baterija se ne može prepuniti.
“Čak ni ako stavite na punjenje svoj iPhone kada je baterija na 90 odsto, to neće naštetiti bateriji. Jednostavno ne možete ‘prepuniti’ iPhone, baš kao nijedan drugi moderni pametni telefon. Svaki uređaj koji koristi Lithium Ion ili Lithium Polymer bateriju prestaje automatski da se puni kada dosegne 100 odsto”, ističe tehničar Džesi Holington, u tekstu objavljenom na stranici Battery University.
Stranicu održava kompanija Cadex, a namijenjena je inžinjerima, medijima, studentima i svim korisnicima baterija, kako bi bolje upoznali svoje Auređaje i saznali osnove o njihovom punjenju, pražnjenju, optimizaciji, ali i prednostima i nedostacima u odnosu na fosilna goriva. (Nezavisne.com)
Možda vam se svidi

Leave A Reply