Čitatelji javljaju: Ovako izgleda put Tuzla – Bijeljina

Nevrijeme praćeno jakom kišom zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima Tuzlu. Kako su nam kazali u Operativnom štabu Civilne zaštite Grada Tuzla, dojave su dobili od građana Gornje Tuzle u kojoj je bilo najviše padavina, zbog kojih je rijeka Jala ispunila korito i oštetila nekoliko mostova.

I iz BIHAMK-a javljaju da je jako nevrijeme aktiviralo klizišta, zbog kojih je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-18 Simin Han-Priboj, u mjesta Seljublje. Alternativni put kroz Gornju Tuzlu, takođe je teško prohodan, jer je u mjestu Veselinovići također pokrenuto klizište. Jedini alternativni pravac je obilaznim putem Brčko – Srebrenik, kazali su nam iz MUP-a TK. Trenutno su na terenu osim policije, službenici Civilne zaštite, Regionalne direkcije cesta TK i vatrogasci koji rade na raščišćavanju puta.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Na području općine Kalesija oko 20 objekata je pod vodom, urušen je jedan, a jedan most je oštećen. Na terenu je Štab CZ Kalesija. Nekoliko naselja je bez struje, a za 18:00 sati sazvan je sastanak Štaba CZ Kalesija kako bi dobili sve informacije sa terena.

Možda vam se svidi

Leave A Reply