Čistka u BiH: Iran kao oproštaj za selektora, kapitena, rekordera…

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će zaključiti svoj prvi nastup na velikim takmičenjima. Zmajevi će igrati s Iranom meč trećeg kola grupe F, a šanse za prolaz dalje ne postoje.

Ni one matematičke, teoretske. Lošim nastupom protiv Nigerije i uz dva poraza više od ”učešća” nije ni moglo. Frazetina kako je važno učestvovati ponovo je u modi, svi se tješimo da smo pobjednici jer smo se, zaboga, kvalificirali među najbolje. A nije dovoljno samo otići da bismo izgubili. Zato imamo razloga za nezadovoljstvo, a rezultatski fijasko u Brazilu donijet će u našem nacionalnom timu i velike promjene.

Selektoru Safetu Sušiću ističe ugovor, znalo se to prije nekoliko mjeseci kada su neuspješno okončani pregovori za produženje saradnje. Pape sigurno odlazi, a njegovim bi stopama mogli kapiten Emir Spahić, već u ozbiljnim igračkim godinama i bez ugleda u velikom dijelu svlačionice, kao i Zvjezdan Misimović, odavno nespreman za ozbiljan fudbal.

Vjerovatno će sami otići još neki fudbaleri dok neke budući selektor (ko god da bude) sigurno neće zvati (Tino Sušić, Avdija Vršajević, Anel Hadžić, Senijad Ibričić).

Veliko pospremanje svlačionce nas očekuje, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u ponovo dobroj grupi sve su bliže. U svakom slučaju, lijepo bi bilo makar remijem okončati mundijalsku premijeru, tek tako, da ne ostanemo u krugu onih koji u Brazilu nisu napravili baš ništa, a takvih nema mnogo…

E.A./Radiosarajevoba/kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.