-4.5 C
Kakanj
Četvrtak, 28 Januara, 2021

CIK potvrdio sve izborne rezultate: Kakanj dobio konačno stanje za Općinsko vijeće

Centralna izborna komisija BiH je na večerašnjoj hitnoj sjednici održanoj donijela Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine održanih 15. novembra.

Izborni rezultati potvrđeni su za 64 općinska vijeća u Federaciji Bоsnе i Hеrcеgоvinе, 55 skupština općina u Republici Srpskoj, 119 načelnika općina u Bоsni i Hеrcеgоvini, 14 gradskih vijeća u Federaciji Bоsnе i Hеrcеgоvinе, 5 skupština gradova u Republici Srpskoj, 21 gradonačelnika gradova u Bosni i Hercegovini i Skupštinu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Za izborni nivo Zvornik (083B)– za skupštinu grada, rezultati će se potvrditi dopunskom odlukom, nakon pravosnažnosti odluke o utvrđivanju i objavi rezultata za Skupštinu grada Zvornik.

Rezultati izbora u osnovnim izbornim jedinicama Srebrenica za načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica i Doboj za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj će biti potvrđeni dopunskom odlukom o potvrđivanju i objavi rezultata kada se za to steknu zakonski uvjeti.

Kakanj potvrdio rezultate

Nakon što su u Kaknju prebrojani glasaćki listići uslijedile su žalbe na regularnost samog izbornog procesa. Zbog navedenih žalbi u Zetri Glavni centar za brojanje prebrojavao je ponovo glasačke listiće za veći dio biračkih mjesta u Kaknju.

Kako saznajemo, minorne nerelugarnosti su utvrđene prilikom ponovnog brojanja.

U naredne četiri godine u Općinskom vijeću Kakanj će biti sljedeći sastav: SDA sa 13 vijećnika (Šljivo Aldin, Bečirhodžić Džemal, Pušćul Izudin, Mušija Nedim, Purišević Merjema, Aliefendić Edin, Talić Namir, Mamela Mediha, Musić Omer, Hrusto Izudin, Aliefendić Nerma, Delibašić Elvir i Šahman Safet), SDP sa 4 vijećnika (Begić Ahmed, Mijoč Eldin, Spasojević Miroslav i Aletović Vinka), Stranka za BiH sa 4 vijećnika ( Tursum Mirsad, Čehajić Sabit, Kovač Zerina, Ajdinović Fakir), Naša stranka sa tri vijećnika (Češljić Branko, Huskić Dževdet i Kulović Behija), SBB sa dva vijećnika ( Merdić Enver i Gorak Mugdin), Demokratska fronta sa dva vijećnika (Čobo Adnan i Bašić Armin), HDZ sa jednim vijećnikom (Katičić Slaven) i Nezavisni kandidat – Nacionalna manjina Fafulić Mujo.

(Kakanj-X.com)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO