Četvrti međunarodni skokovi na Bentbaši 18. avgusta

Četvrti međunarodni skokovi u vodu Sarajevo-Bentbaša 2018 bit će održani u subotu 18. avgusta, a organizator je dugogodišnji skakač Sarajlija Dino Bajrić. Bajrić je na održanim skokovima u Mostaru u konkurenciji skok na glavu osvojio treće mjesto krajem jula.

On je potvrdio da su počeli radovi na platformi s koje će učesnici skakati. Visina skakaonice bit će 18,5 metara.

Iako će ove godine biti nešto manji broj skakača, kako je objasnio Bajrić zbog smjene generacije, u Sarajevu se očekuje više od 20-ak poznatih imena iz regije.

– Osim bh. takmičara na skokovima u Sarajevu će učestvovati i takmičari iz Slovenije, Danske, Njemačke – najavio je Bajrić.

Generalni pokrovitelj sportsko-turističke manifestacije “Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2018” je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo i Općine Stari Grad Sarajevo.

Sarajevski skokovi postali su već prepoznatljiv događaj, a očekuje se veliki broj gledalaca na Bentbaši. S obzirom da će tada u Sarajevu boraviti veliki broj turista zbog 24. izdanja Sarajevo film festivala, procjena je da će ovo biti najposjećeniji skokovi do sada.

Možda vam se svidi

avatar