Čedomir Jovanović se obratio bh. građanima i objasnio zašto je prihvatio da bude savjetnik Željku Komšiću

– Moja obaveza je da pomognem Željku Komšiću i Bosni i Hercegovini – objavio je danas Čedomir Jovanović na svom Facebook profilu.

Jučer je nakon sastanka lidera LDP Čedomira Jovanovića i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića objavljeno da će Jovanović biti savjetnik Komšiću.

Kako je Jovanović ranije kazao on će taj posao obavljati pro bono, tj. bez ikakve naknade.

Lider LDP-a danas se obratio bh. građanima i objasnio zašto je prihvatio da bude savjetnik Željku Komšiću.

– Prihvatajući iskren poziv Željka Komšića da postanem njegov savjetnik, on i ja nastavljamo ono što smo započeli u kampanji, kada smo rekli da ćemo dati zadnji atom snage da riješimo sve one probleme koji su Bosnu i Hercegovinu učinile nefunkcionalnom državom, koju Srbija često ne razume, a i sama je nesrećna i u problemima – kaže Jovanović na početku obraćanja.

Ističe da su BiH i Srbija povezane i da zavise jedna od druge.

– Građani koji žive u BiH, posle preživljenog pakla, najmanje što zaslužuju je malo mira za sebe i svoje porodice. Zato oni koji ih predstavljaju u institucijama posebno moraju da imaju razumevanja za ono što ljudi, i dve decenije posle kraja rata, preživljavaju. Srbija i BiH su povezane i naša društva zavise jedna od drugih. Ne možemo računati na normalan život u Srbiji ukoliko je BiH nepromenjena, ukoliko strada i tavori. Ne bih želeo da se iz kosovske krize i problema dodatno porodubi kriza u BiH, na koju se još niko nije usudio da odgovori – dodaje Jovanović.

Dalje dodaje da je spreman pomoći svakom onom ko razumije da stabilnost regiona zavisi od samih nas.

– Moj zadatak i obaveza je da pomognem i Željku Komšiću i svakome ko je spreman da razume da stabilnost regiona direktno zavisi od naše spremnosti da na drugačiji način uređujemo svoje odnose i da nas neće nigdje odvesti potencijalno oživljavanje politike devedesetih, čemu su neki u regionu skloni. Pomirenje, zajednički život, reforma unutrašnjeg političkog sistema, smanjivanje razlika koje postoje između svih nas – to su putokazi za mir kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svakoj okolnoj zemlji.

– To što sam posebno u BiH angažovan je zato što bolje od drigih razumijem da pitanje Bosne i Hercegovine nije problem koji može tako jednostavno da se reši, nego je za njegovo rešenje potreban i razuman Beograd, kao što moraju biti razumni i Sarajevo i Zagreb. Na svim tim adresama želim da budem kako bih objasnio onima koji donose odluke koliko je važno da jedni druge slušamo i da svoje probleme rješavamo zajedno – stoji u obraćanju lidera LDP-a Čedomira Jovanovića.

Možda vam se svidi

Leave A Reply