Čavka: Kopanja je posljednji čovjek koji bi pomislio zlo Ferhat-pašinoj džamiji

Predsjednik Kluba zastupnika Koalicije Domovina u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kandidat za potpredsjednika RS Admir Čavka oglasio se danas na svom Facebook profilu nakon što je Policijska uprava grada Banja Luke objavila da je Aleksandar Kopanja odgovoran za pucanje na Ferhadiju u Banjoj Luci.

Čavka je stao u odbranu Kopanje, ističući doprinos njega i njegove porodice u obnovi te džamije te je istakao da je Kopanja posljednja osoba na koju bi on pomislio da bi pucala na Ferhadiju.

– Aleksandar Saša Kopanja je dijete ovoga grada, njegova porodica, odnosno njegov pokojni otac (Željko Kopanja) su mnogo uradili za sve nas koji smo se vratili ponovo da živimo u svom gradu.

Direktno su bili uključeni pri obnovi Ferhat-pašine džamije na mnoge načine, a kada je trebalo biti “hrabar”, ova porodica je bila, te su javno podržali i tražili istinu, a cijena je bila atentat na pokojnog Željka Kopanju.

I imam potrebu da javno napišem – Saša Kopanja je posljednji čovjek koji bi pomislio bilo kakvo zlo Ferhat-pašinoj džamiji ili bilo kojem čovjeku u ovom gradu. Naravno da je pogriješio jer je dopustio da neko zloupotrijebi njega i počini ovu “glupost” koja je izazvala niz reakcija, koje su mahom opravdane, a neke, naravno, i nisu. Međutim, mi koji svaki dan živimo kod svoje kuće u Banjoj Luci želimo da živimo u miru i dostojanstvu, a Saša Kopanja i njegova porodica su dokazali davno da su predvodnici ove ideje – navodi na svom Facebook profilu predsjednik Kluba zastupnika Koalicije Domovina.

Podsjećamo, službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su uhapsili Kopanju i još jednog muškarca inicijala A. B. zbog postojanja osnova sumnje da su u četvrtak, 23. avgusta, oko 2.50 sati u Banjoj Luci pucali na Ferhat-pašinu džamiju.

Možda vam se svidi

avatar