Čavić: Okružno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv mrtvog Davida Dragičevića?!

Okružno javno tužilaštvo je 30. marta, šest dana poslije pronalaska tijela Davida Dragičevića predalo optužnicu protiv njega, a što je protivno zakonu, rekao je večeras predsjednik NDP-a Dragan Čavić u emisiji “Puls” BN televizije.

Optužnica mora biti stavljena “ad acta” jer zakon nalaže da se protiv osobe koja je preminula obustavi sve istražne radnje.

Međutim, to se u ovom slučaju nije desilo.

„Tužilac je morao da zna da je David mrtav i nije smio da podiže optužnicu“, rekao je Čavić.

Foto: BN TV

„Sudija za prethodni postupak nije vratio predmet, a imao je dva osnova. Prvo, nisu dostavljeni dokazi, već je predoženo da se u toku postupka saslušaju svjedoci. Radi se o četiri mladića koji su godina kao i David. Radi se o njihovom konfliktu iz juna prošle godine na Banj Brdu. Od juna prošle godine do danas tužilac je imao dovoljno vremena da pokreće postupak i iluzorno je da taj postupak pokreće šest dana nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića.“

“Ta optužnica ima i drugu dimenziju. Može se razmišljati o tome da je neko želio da se sveti. Šta je motivacija i koja je namjera da se podstiče ovakav ishod ne znamo. Ja vjerujem da je neko imao razlog da ovu stvar zataška.”

Da bi se vratila vjera u pravosuđe, trebalo bi da se održi posebna sjednica, podvukao je Čavić.

Možda vam se svidi

Leave A Reply