Čaroban lijek za štitnjaču, srce, krv i kosti koji mi bacamo

Kalcij ima brojne važne funkcije u radu organizma. Osim što stvara koštanu masu i sprečava osteoporozu, on normalizira rad živaca i mišića, regulira otkucaje srca, omogućava zgrušavanje krvi i potiče san. Važan je i za rad imunoloških stanica, te za zdravu kožu i kosu.

Brojni su faktori koji crpe kalcij iz organizma, a to su prije svega previše sjedenja, kafa, alkohol i gazirana pića. Pomanjkanju kalcija su osobito sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci kao i osobe koje pate od probavnih poremećaja.

Ako niste znali, ljuska jajeta sadrži 90 posto kalcija i najbolji je prirodni izvor tog minerala. Tijelo ga lako apsorbira, jer je ljuska jajeta po hemijskom sastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima. U većim dozama ne samo da liječi simptome pomanjkanja kalcija i zaustavlja razvoj osteoporoze, već pomaže i protiv visokog holesterola i povišenog krvnog pritiska te podstiče koštanu srž na proizvodnju krvnih stanica.

Osim toga, ljuska jajeta sadrži željezo, cink, fluor, fosfor… Zbog toga mnogi stručnjaci preporučaju mljevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo djelotvornu nadopunu kalcija. Preporučena dnevna doza je dva grama mljevene ljuske.

Možda vam se svidi

Leave A Reply