12.9 C
Kakanj
Četvrtak, 25 Februara, 2021

Bursać o skandaloznoj izjavi Stanivukovića: Nije svjestan izgovorene bljuvotine?


„Kako se ono kaže ’Jesam zauzet, ali nisam oduzet’“, rekao je u nedavnom intervju gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i izavao brojne osude u javnosti.

Poznati novinar i kolumnist Dragan Bursać na svom Twitter profilu oglasio se o izjavi novog gradonačelnika Banja Luke, Draška Stanivukovića.

“Stanivuković je ovom izjavom uvrijedio sve osobe sa invaliditetom. To prvo, a drugo, on u talogu superpatrijarhata i svojih rasudnih moći teško da je i svjestan težine izgovorene bljuvotine”, napisao je Bursać.

Podsjećamo, gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković izjavio je za nova.rs da dobija dosta poruka od djevojaka, ali i da bi htio da pliva za Bogojavljenski krst u Banjaluci.

„Kako se ono kaže ’Jesam zauzet, ali nisam oduzet’“, rekao je Stanivuković.

Podsjetimo, osim Bursaća reagovala je i aktivistkinja za ljudska prava osoba sa invaliditetom Ana Kotur Erkić. Ona je rekla da je Stanivuković pomenutom izjavom uvrijedio osobe sa invaliditetom, ali i ponizio i sve žene.

“S druge strane, ono što mene lično vrijeđa jeste odnos prema osobama sa invaliditetom. Voljela bih da gradonačelnik odgovori na pitanje da li bi istu rečenicu ponovio pred osobom koja koristi invalidska kolica, pred muškarcem koji koristi kolica. Naše društvo je puno stereotipa, a rijetki su koji razumiju da osoba sa invaliditetom, u ovom kontekstu muškarac sa invaliditetom, ima mnogo prepreka sa kojima se mora suočiti, mnogo zadataka na koje ne odgovara i ne može da ih ispuni na tipičan način. Ovdje je muškarac samo onaj koji može da obezbijedi svoju porodicu i da ima djecu”, ukazala je Erkićeva.- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO