Budite na oprezu: Izazovi kroz koje prolaze moderne veze

Koliko god godina imali, u svaku vezu u koju uđemo barem se jednim dijelom svoga bića nadamo da je to osoba koja će nas zavoljeti upravo takvima kakvi jesmo.

Pronaći srodnu dušu nije lak posao i vrlo često se prije tog sretnog susreta dogode brojni loši koje želimo zaboraviti. Ipak, ponekada je osoba prava, ali okolnosti i odnos prema vezi nisu. Stoga, pripazite na sljedeće probleme koji se najčešće javljaju u modernim vezama mladih ljudi, no i u vezama općenito.

Nepovjerenje

Iako je teško imati potpuno povjerenje, posebice ako ste se nekada ranije razočarale, ono je zbilja ključno za zdravu i funkcionalnu vezu. Nažalost, u današnjem tehnološkom dobu kada su društvene mreže ogroman dio naših života, prevare su sve prisutnije. Ipak, ako otvoreno razgovarate s partnerom i poradite na odnosu bez sumnji i ograničenja, ni društvene mreže ni bilo što drugo neće utjecati na kvalitetu i jačinu vašeg odnosa, piše Index.hr.

Miješanje ljubavi i požude

Nakon što započnete bilo kakav ljubavni odnos, dobro se zapitajte je li tu riječ o mogućoj ljubavi ili isključivo o požudi. Razmislite sviđa li vam se ono što preostane kada isključite seks i fizički izgled.

Ovisnost o društvenim mrežama

Ako vrijeme skupa provodite na mobitelima listajući društvene mreže, došao je trenutak da to promijenite. Osim što se vaša veza nikako ne može kretati u pozitivnom smjeru, brojne razmirice mogu se pojaviti iz upravo ovog problema. Primjerice, ako ste svjesni činjenice da vaš partner provodi značajno vrijeme na društvenim mrežama, no rijetko kad vam odgovara na poruke, zapitat ćete se u čemu je problem i šta mu je to važnije od vas.

Finansijski problemi

U jednu ruku novac nije najbitnija stvar na svijetu, no u drugu ruku jest. Ovom problemu morate pristupiti zrelo i odgovorno, uvidjeti srž problema i pokušati ga riješiti na najbolji mogući način.

Nedovoljan trud

Nije rijetkost da partnera nakon nekog vremena počnemo uzimati zdravo za gotovo. To što ste ušli u vezu ne znači da se ne biste trebali nastaviti truditi i činiti vašu osobu sretnom. Isto tako, vrlo često se događa da se jedna osoba trudi, a druga ne što kad tad dovede do razočarenja i prekida veze. Svakodnevno se trudite da malim gestama i znacima pažnje pokažete partneru koliko vam je stalo.

Različiti prioriteti

Obavezno redovno s partnerom razgovarajte o daljnjim planovima i ciljevima. Jer, ako vam se mišljenja i stavovi razilaze, razići će vam se i putevi i životi.

Strah od vezivanja

Kada veza počne brojati godine, shvatite da postoji velika mogućnost da ćete s tom osobom najvjerovatnije provesti čitav život što mlade ljude vrlo često preplaši. Čak i ako se veza čini idiličnom, neki unutarnji strah to sve pokvari i tako dođe do velikih svađa i do prekida. Ako vas tako nešto trenutno muči, pokušajte se opustiti i početi racionalno razmišljati bez da dopustite da strah vlada vašim odlukama, navodi Index.hr.

Nedostatak komunikacije

Komunikacija je ključ svake zdrave veze. Vrijeme za razgovor biste trebali imati svakodnevno, a teme o kojima biste trebali pričati zbilja su raznolike; od planova i ciljeva do toga kako vam je prošao dan.

Opsesivno provjeravanje partnera

Ovo se veže uz prvu tačku odnosno nepovjerenje. Iako vam je lijepo skupa, i vaš partner i vi trebate imati vrijeme za sebe i za aktivnosti koje volite raditi sami. Nema potrebe za konstantnim javljanjem i provjeravanjem jer biste tako samo mogli dosaditi partneru i prikazati se nestabilnom i neurotičnom osobom. Poradite na svakodnevnoj komunikaciji, opustite se i uživajte u životu! (Tuzlanski.ba)

Možda vam se svidi

avatar