Bruka: Ministar Helez se opet potukao !

Federalni ministar za pitanja boraca Zukan Helez (SDP) u centru je novog skandala. Kako saznaje “Dnevni avaz”, Helez je ovoga puta u Bugojnu na Memorijalnom malonogometnom turniru “Admir Ljubuškić – Šutak”, zajedno sa sestrićem, općinskim vijećnikom Elvisom Tukarom na utakmici između MZ Vesala i “Caffe Sedmerac” nasrnuo na glavnog sudiju Armina Kukića.

Čuli na tribinama

Prema tvrdnjama očevidaca, Helez i Tukar su tokom cijelog susreta psovali i vrijeđali Kukića, da bi pred kraj nogometnog dvoboja krenuli u fizički obračun s njim.

– Kukić je talentirani sudija i susret je vodio fer i korektno. No, nasilnici Helez i Tukar vrijeđali su ga tokom cijelog meča, što smo mogli čuti i mi na tribinama koji smo posmatrali meč – kazao nam je jedan od očevidaca ovog nemilog događaja.Ministru Helezu i vijećniku Tukaru nisu bile dovoljne samo psovke s tribina pa su na sudiju Kukića nasrnuli fizički.
Veći incident, navode svjedoci, spriječila je bugojanska policija, koja je osiguravala turnir.

– Tek kada je u teren ušlo 10 policajaca, Helez i Tukar su se smirili. Vjerujem da bi izbila i tuča – dodao je

očevidac.

“Avaz” je jučer kontaktirao sudiju Kukića, koji nije negirao incident, ali zbog propisa Nogometnog saveza BiH nije mogao govoriti za medije.

Ne javlja se

– Možete me pozvati drugi put, kada od Nogometnog saveza SBK dobijem dozvolu da govorim za medije. Sada izlazim na teren, jer moram suditi utakmicu – bilo je sve što nam je kazao Kukić.

Od ministra za pitanja boraca htjeli smo zatražiti komentar, ali nije odgovarao na naše pozive.

Raniji incidenti

Objekt “Volan” nakon tuče u septembru prošle godine

Podsjetimo, Helez je sudjelovao i u incidentu u ugostiteljskom objektu “Volan” (Motocross club) u Bugojnu 8. septembra prošle godine, kada je u masovnoj tučnjavi teško povrijeđen Benjamin Hajdarević, inače vlasnik ovog lokala. I tada je s daidžom Helezom bio vijećnik Tukar.

Također, mediji su javili da je ministar i 13. aprila ove godine bio sudionik tuče u kafani “Kod kurjaka” u selu Ravno, općina Kupres.

avaz

Možda vam se svidi

Comments are closed.