Bruka i sramota: Dječak u Mostaru na proslavi pobjede Hrvatske skandirao “Nož, žica, Srebrenica”

Hercegovci su pali na još jednom ispitu. Navijači iz ovog dijela BiH sinoć su slavili pobjedu Hrvatske, a podrška komšijama u nekoliko gradova prešla je granice razuma.

Najveća euforija sinoć je vlada u Mostaru i Širokom Brijegu, gdje su navijači Hrvatse slavili do ranih jutarnjih sati, javlja Radiosarajevo.ba.

Fotografije i videa baklji, zastava i dresova Hrvatske sinoć su obišli region, ali i cijeli svijet, a naši susjedi su odnijeli zasluženu pobjedu na Mundijalu i prošli u finale Svjetskog prvenstva.

Međutim, slavlje u Mostaru, u jednom trenutku, je izgledalo nikako drukčije nego sramotno. Naime, dok su navijači prolazili ulicama Mostara, jedan dječak je uzviknuo: Nož, žica, Srebrenica.

Nož, žica, Srebrenica je srpski fašistički slogan kojim se glorifikuje genocid u Srebrenici. Da stvar bude gora, jučer je obilježena 23. godišnjica genocida u Srebrenici.

Sramne poruke sinoć su stigle i iz Širokog Brijega, kada je jedan dio navijača uzvikivao Za dom spremni, što također predstavlja fašističko obilježje.

Možda vam se svidi

Leave A Reply