Brojnim kulturno-sportskim programom završeni "Kakanjski dani 2014" (FOTO/VIDEO)

Sinoćnjim koncertom Mirze Selimovića, pobjednika takmičenja Zvezde Granda, zvanično je završena druga po redu kulturno-sportska manifestacija “Kakanjski dani 2014”. Građanima Kaknja su ponuđeni brojni sadržaji.

Početak posljednjeg dana kulturno-sportske manifestacije Kakanjski dani 2014 obilježile su sportske aktivnosti.
U sportskoj dvorani održan je turnir u odbojci na kojoj je učešće uzelo devet ekipa. Igralo se po sistemu 3+1 a najuspješnija ekipa je bila “Ekipa”, drugo mjesto su osvojili ekipa “As” a treće “Proleteri”.

Prvi put u Kaknju je organiziran nesvakidašnji događaj – biciklistička utrka na travnatim površinama gradske jezgre. Bilo je to svojevrsna biciklijada kojoj su prisustvovali brojni biciklisti svih uzrasta i generacija. Četrnaest učesnika ovog zanimljivog okupljanja odlučilo je izaći na stazu, te pokušati preći istu za što kraći vremenski period. Edis Hadrović je uspio kroz cilj proći kao najbolji.

Na centralnoj pozornici su se predstavili članovi tekvando kluba “Centar” koji su svojim performansima privukli veliku pažnju brojnih posjetilaca. Bila je to prilika I da se posjetioci pobliže upoznaju s aktivnostima ovog kluba kojeg vodi bivši reprezentativac Denis Knežević.
Ispred Gradske biblioteke je održana poetska večer u organizaciji grupe mladih kakanjskih umjetnika pod nazivom “Alter val”. Interesantan I nadasve drugačiji performans I koncepcija poetske večeri su zaintrigirali veliki broj posjetilaca ovog događaja. Tema njihove poetske večeri je bila “Ljubav”.

 [doptg id=47]

Kakanj je nakon dugo iščekivanja konačno dobio Gradsku galeriju likovne umjetnosti. Prostor koji su svakako priželjkivali kakanjski likovnjaci I građani Kaknja je konačno u funkciji I nalazi se na spratu Omladinskog centra. Ovom prilikom je galerija svečano otvorena a izložene su I slike članova likovnih umjetnika “Duga”. Izložene su također I slike rahmetli Kakanjca Bećira Beće Haračića čija se želja ostvarila, a to je da njegove slike krase kakanjsku galeriju likovne umjetnosti.
Odličnim koncertom pred više od pet hiljada posjetilaca Mirze Selimovića na Centralnoj pozoriniciu Kaknju su završeni ovogodišnji „Kakanjski dani 2014“.

 [doptg id=45]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O7NlISCSQxc[/youtube]

Bila je ovo još jedna u nizu odličnih muzičkih večeri kojom je na najbolji način završena druga po redu kulturno-sportska manifestacija. A kako bolje da završi nego sa pobjednikom ovogodišnjeg takmičenja Zvezde Granda. Mirza je uspio od prve do posljednje pjesme raspjevati i rasplesati mnogobrojne posjetioce iz Kaknja kao i drugih gradove koji su večeras boravili gradu muzike, kulture, sporta I zabave.

kakanj-x/ K.F.

Možda vam se svidi

Comments are closed.