Brojni roditelji iz Beograda krenuli da se priključe potrazi za nestalom Monikom

Nekoliko desetina dobrovoljaca krenulo je jutros iz Beograda ka Knjaževcu (Srbija) kako bi pomogli policajcima u potrazi za Monikom Karimanović (12), djevojčicom koju je prije punih osam dana, na putu do škole, oteo višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin.

“Idemo kao građani, kao zabrinuti roditelji da se stavimo na raspolaganje pripadnicima policije kako bismo svi zajedno pomogli u hvatanju silovatelja. Plan je da prvo razgovaramo s policijom koja će nas, ako smatra da je to potrebno, uputiti šta da radimo dalje”, objašnjava za Blic Vladimir Savić, organizator puta, piše “Blic“.

Kako kaže, u interesu cijele Srbije je da se taj monstrum uhvati, jer Srbiji je dovoljna jedna Tijana Jurić.

Beogradsku ekipu spasilaca trenutno čini desetak građana i građanki, a plan je da se usput pokupe još neki ljudi koji su se odazvali Savićevom apelu na društvenim mrežama.

“Plan je takođe da ne radimo ništa na svoju ruku, ne želimo da odmognemo policiji, već da delujemo isključivo onako kako oni kažu. Čak iako kažu da im nismo potrebni, mi ćemo se vratiti u Beograd. Želim da napomenem da ovo nema za cilj nikakvu ličnu promociju niti ima političku konotaciju, mi smo ispred svega zabrinuti roditelji”, kaže Savić.

Oni su pozvali i sve građane iz drugih gradova da krenu svojim kolima ka Knjaževcu i Svrljigu.

Potraga za otetom djevojčicom i Malčanskim berberinom traje već punih osam dana i uglavnom je skoncentrisana na sela u okolini Knjaževca gdje je pronađeno više tragova njihovog boravka, kao i nekoliko svjedoka koji su vidjeli monstruma sa djevojčicom.

Možda vam se svidi

Leave A Reply