Bravo lavovi naši: Odličan nastup Rudara u Zenici

Dobar nastup zabilježio je klub Rudar na Federalnom prvenstvu u taekwondou koje je održano tokom vikenda u Zenici.

Tehnički organizator takmičenja bio je Taekwondo klub Start. Na Federalnom prvenstvu je nastupilo oko 400 takmičara iz 36 klubova.

Najmlađa ekipa, kategorija vrtićanaca potvrdila je svoju dominaciju i ove godine osvojivši prvo mjesto za koje su zaslužni: Adin Grahić, zlatna medalja, Inesa Ganić, zlatna medalja, Sanin Bjelopoljak, zlatna medalja, Davud Mušija, srebrena medalja, Benjamin Husagić, srebrena medalja, Elvira Grahić, srebrena medalja i Bilal Ćatić, srebrena medalja.

U  starijim konkurencijama medalje su osvojili: Ahmed Škulj, srebrena medalja, Eldar Kubat, srebrena medalja, Denis Terzić, bronzana medalja, Anes Ćosić, bronzana medalja, Adnan Mašić, bronzana medalja.

Učešće na ovom takmičenju uzeli su Lamija Paučinac i Ismail Buza, koji su nastupali u grupi Poomsae i osvojili treća mjesta.

Ovu sjajnu ekipu predvodili su treneri Adnan Kozlo i Mirzet Delibašić, dok je ulogu sudije ispred kluba imala Šemsa Silajdžić.

  • Čestitamo našim takmičarima jer su uslijed bolesti koje su imali mnogi uspjeli ovakav rezultat da naprave. Moramo naglasiti da suđenje u nekim borbama je bilo očajno. Bravo lavovi naši – saopćeno je iz kluba Rudar.

 

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply