Brat jednog od zatrpanih rudara: Dođe mi da siđem dolje, da ga golim rukama tražim

0

Brat jednog rudara za kojim se traga, Almir Šehić, je, vidno potresen, kroz suze kazao kako proces pronalaženja rudara teče sporo. Ističe kako je ljut zbog toga što spasilačke ekipe sinoć nisu odmah počele s traženjem, već su čekali istražitelje. Pored toga, naglasio je kako su spasioci fokusirani da ispod zemlje izvuku teretnu mašinu.

“Sporo ide sve, a sve se to dešava pred mojim očima. Dođe mi da siđem dolje, da ga golim rukama tražim”, kazao je Šehić, dodajući kako je njegov brat, koji je još uvijek u jami, 1988. godište, kako se nedavno oženio i ima jednogodišnjeg sina.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Još uvijek ne mogu da vjerujem da se ovo desilo, nadam se da ću se probudtiti iz ovog ružnog sna”, kazao je.

Prema riječima jednog mještana, rudari za kojima se traga su mladići koji su nelegalno vršili eksploataciju uglja. Do obrušavanja zemlje, nezvanično, došlo je nakon slabijeg zemljotresa u blizini Kalesije.

Prema još uvijek nezvaničnim informacija, uz napore spasilačkih ekipa nakon nesreće iz urušenog dijela rudnika sinoć je izvučen jedan rudar s lakšim povredama, a radi se o Mersadu Dediću. On je, prema riječima glasnogovornice UKC-a Tuzla Ersije Aščerić-Mujedinović, sinoć dovezen u UKC, ali je odbio hospitalizaciju te je otišao kući.