Bračni par ubio troje djece, pa presudio sebi zbog straha od apokalipse

Bračni par i njihovo troje djece pronađeni su mrtvi u svojoj kući u Utahu nakon što su se prošle jeseni predozirali zbog straha od apokalipse, saopćile se američke vlasti.

Benjamin i Kristi Strack i njihovo troje djece Benson (14), Emery(12) i Zion (11) pronađeni su 27. septembra 2014. godine okruženi čašama u njihovom domu u Springvilleu. Pronašao ih je njihov najstariji sin sa svojom djevojkom.

Šef policije J. Scott Finlaysonrekao je da je istragom utvrđeno da su umrli od predoziranja.

Benjamin je imao visok nivo heroina u krvi, dok je njegova supruga imala metadon, dekstrorfan, difenhidramin i doksilamin, a obje smrti su označene samoubistvom.

Sve troje djece je umrlo od diphenhydramina i metadona. Za dvoje najmlađih je utvrđeno da se radi o ubistvu, dok se za smrt najstarijeg  Bensona to ne može tvrditi i smatra se da je posljednji umro.

Finlayson je kazao da nije bilo tragova borbe, te da je pronađeno oproštajno pismo.

Benson je napisao oproštajno pismo i ostavio neke stvari svom najboljem prijatelju. Pronađena je i lista stvari koje su trebali uraditi, poput te da nahrane kućne ljubimce.

On je kazao da su ljudi koji su poznavali porodicu kazali da su se brinuli zbog zla u svijetu i željeli su pobjeći iz “nadolazeće propasti”.

Tokom istrage, policija je pronašla i pisma koja su četiri godine razmjenjivali Kristi Strack i Dana Laffertyjakoji služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog dvostrukog ubistva sa svojim bratom Ronom. Oni su ubili su bratovu  ženu i 15-mjesečnu kćerku.

Navodno je Kristi bila jako zainteresirana za njihov slučaj i sprijateljila se sa Danom, pa se i Benjamin sprijateljio s njim. Međutim, nisu komunicirali od 2008. godine.

Benjaminov brat Jackob je rekao da je to što su se povezali s ubicom jasan odraz njihovog nestabilnog mentalnog stanja.

Prema izvještajima, Benjamin i Kristin imali su finansijskih i pravnih problema, i bili su pod terapijom prije nekoliko godina.

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.