Bračni par Etemi sinu dao ime po bh. golmanu, šokirali se kada ih je Asmir pozvao

Belma i Haris Etemi, bračni par iz Sarajeva prije nekoliko dana su postali roditelji dječaka kojem su ime dali po golmanu bh. reprezentacije Asmiru Begoviću, piše novinska agencija Patria. Asmira ne poznaju, ali ih je svojim potezima na terenu, ali i van njega „pridobio“ te su bez imalo razmišljanja svom sinu dali njegovo ime.

Međutim, ono što će uslijediti fasciniralo je i same Etemije, jer nisu očekivali da će Asmira ikada upoznati. Ali, Begović je preko novinske agencije Patria saznao za ovaj slučaj i odmah zatražio Harisov broj telefona.

– Drago mi je čuti da je neko dobio ime po meni. Mislim da je to dobra odluka. Malo se šalim, ali svakako da sam ponosan što to čujem – kazao je Begović.

A, zatim je Begović i održao obećanje te poslao SMS poruku Harisu u kojem se zahvalio na tom činu. Haris kaže da nije vjerovao da će se to desiti, ali da mu je drago da je Asmir saznao da su svom sinu ime dali upravo po njemu.

– Smatramo da je Asmir prije svega izuzetno dobar čovjek, a njegov poziv, odnosno poruka koju nam je uputio obradovala nas je neizmjerno i znamo da će i naš Asmir akobogda biti ponosan što je ime dobio upravo po njemu – kaže Haris.

On dalje dodaje da nije do sada imao sretniji trenutak, koji je Begovićev SMS dodatno upotpunio.

– Ostat ćemo i dalje u kontaktu i vjerujem da ćemo uspjeti i upoznati Begovića kada dođe u BiH. U svakom slučaju njegov poziv nama dokaz je o kakvoj se ljudskoj veličini radi – dodao je Etemi.

Inače, Etemijevi su veliki ljubitelji nogometa, a utakmice Svjetskog prvenstva nisu propuštali uprkos činjenici da je Belma bila pred sami porod.

Možda vam se svidi

Comments are closed.