Božinović komentirao uvođenje strožih mjera, otkrio što planira Stožer

O DOGOVORIMA za novu vladu i o novim mjerama protiv koronavirusa u RTL-u Danas govorio je aktualni i vjerojatno budući ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović.
 
Prvo je govorio o sastavljanju vlade.
 
“Kao što znate, svi predstavnici manjina su rekli da će podržati Andreja Plenkovića kao mandatara hrvatske vlade, tu je, naravno, naš partner iz ranije vlade HNS, Čačić… Imamo 76 ruku. Skupljaju se potpisi, mislim da je to tehnička stvar. Kod predsjednika ćemo ići vrlo brzo, mislim da je realno da to bude sljedeći tjedan. Možda bude i ovaj.”
 
“Meni nisu, službeno nisu. Mi imamo potrebnu većinu, ne ovisimo ni o kome”, rekao je Božinović. 
 
U HDZ-ovom programu je i smanjenje broja ministarstava. “O tome se razgovara, razgovarat će se i s partnerima, kad budu razgovori pri kraju, obavijestit ćemo javnost. U normalnim uvjetima se drugi dan još slavilo, a mi smo već na kraju da dovršimo ovaj proces vrlo brzo, što mislim da je važno”, kazao je Božinović.
 
“Mi još nismo sjeli s predstavnicima manjina da bi razgovarali. Ono što je njima sigurno važno su programi za manjinske zajednice…”, kazao je Božinović. 
 
Dobivaju li manjine ministra?
 
Hoće li netko iz manjina biti potpredsjednik vlade ili ministar?
 
“Mi ćemo o tome razgovarati. Ne mogu vam sada ništa reći, nismo još s njima sjeli. Kad sjednemo, kad vidimo njihove interese, kad im objasnimo viziju vodstva HDZ-a, onda ćemo biti pametniji.”
“Mislim da je i on otklonio tu mogućnost. Nisam siguran ni koliko su ti mandati manjina prenosivi…”, rekao je Božinović.
 
Nije želio reći ostaje li ministar unutarnjih poslova, kazao je da o tome odlučuje Plenković, a da je on spreman na sve što stranka i budući mandatar budu tražili od njega. 
 
Index.hr

Možda vam se svidi

Leave A Reply