“Božić Bata će ostati upamćen u sjećanju Crnogoraca kao najstrašniji tlačitelj i zločinac”

Neformalna grupa građana koja sebe naziva “Komitski spičansko-mišićki odred” održala je jutros u Sutomoru u Crnoj Gori Osnivačku skupštinu Nevladine organizacije “Crnogorska nova godina”.

“Imamo mi svoju autokefalnu Crnogorsku novu godinu, koju su nam Srbi kralja Aleksandra okupatora ukinuli 1918. godine, zajedno sa našom autokefalnom Crnogorskom pravoslavnom crkvom i našom autokefalnom državom. Imamo i svog autokefalnog Djeda Mraza, i ne priznajemo od strane okupatorske Beogradske patrijaršije nametnutog Božić Batu, koji će ostati u sjećanju Crnogoraca upamćen kao najstrašniji tlačitelj i zločinac, čija misija je bila zatiranje u korijenu svega što je autentično crogorsko, uključujući i Crnogorsku Novu godinu”, kaže se u saopštenju koje je ovaj portal dobio nakon Osnivačke skupštine nove sutomorske NVO.

U saopštenju se kaže da će osnivački akti biti upućeni na registraciju Ministarstvu javne uprave, te da očekuju da će njihova organizacija biti evidentirana po istom modelu kao NVO “CPC”, čiji je izvršni direktor Miraš Dedeić.

Možda vam se svidi

avatar