Bosanske piramide imaju više energije od meksičkih

0

Na bosanskim piramidama u Visokom nivo energije mnogo je viši u odnosu na meksičke piramide u Teotivakanu.

To je pokazalo mjerenje koje je u proteklom periodu uradio ugledni ruski kvatni fizičar Konstantin Korotkov, izumitelj instrumenata za mjerenje energetskog nivoa piramida i utjecaja piramida na ljudsko zdravlje te profesor na Univerzitetu u Sankt Peterburgu.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ovakvi dokazi i analize obradovali su i direktora Fondacije „Bosanska piramida Sunca“ Semira Osmanagića, koji smatra da oni mnogo znače za projekt istraživanja Bosanske doline piramida.

– U pitanju je vodeći svjetski stručnjak za istraživanje energije piramida, čovjek koji je istraživao piramide u Meksiku, Egiptu i našoj zemlji, te čovjek koji je napravio posebne instrumente za mjerenje energetskog nivoa i utjecaja piramida na ljudsko zdravlje – pojasnio je Osmanagić.

Dodao je kako su ovi rezultati još jedna potvrda njegovih, ali i zaključaka brojnih svjetskih stručnjaka koji su boravili u Visokom.

– Bosanske piramide su drevne energetske mašine i taj zaključak potpuno mijenja pristup piramidama u svijetu, to nisu grobnice, već su građene za zajednice živih ljudi – istakao je Osmanagić za Avaz.