Bosanske Hrvate Čović koristi za političko potkusurivanje

Kandidat Hrvatske stranke BiH za potpredsjednika RS Jozo Barišić izrazio je u nedjelju nadu da će vapaji banjalučkoga biskupa dr.Franje Komarice dovesti do toliko željenoga i potrebnoga otrežnjenja Hrvata – katolika u BiH kako bi se već u listopadu zaustavio suludi projekt iskorjenjivanja Hrvata s prostora Posavine i sjeverozapadne Bosne kojeg godinama provodi HDZ BIH i njegov vođa Dragan Čović.

“Po tko zna koji puta biskup Komarica upire prstom u pogubnu politiku otpisa Hrvata Bosne i zapravo se radi o očajničkom spašavanju hrvatskoga bića na stoljetnim ognjištima. Ne može se biskup Franjo Komarica nositi sam sa vjetrenjačama i udruženim mračnim silama, svi Hrvati Posavine, Hrvati u RS, Hrvati Srednje Bosne, preciznije Hrvati sjevero-zapadno od Ivan planine, i kupreških vrata, moraju konačno otvoriti oči i shvatiti surovu stavrnost da nismo predmet zanimanja politike Dragana Čovića i njoj se moramo suprostaviti.

Ne smijemo više biti nijemi i slijepi kod svojih očiju i dopuštati da nas Čović koristi samo za političko potkusurivanje, u pokušaju uspostave trećeg entiteta, bez nas i na jednom užem području. Jednako tako želim vjerovati u otrežnjenje i drugih biskupa, provincijala i svećenstva u cjelini i čuti glasnije i njihov glas u borbi za očuvanje hrvatstva na cijelom području BiH.

Svi mi koji držimo da je Bosna i Hercegovina i naša država, ne bi trebali biti tako slijepi i glupi pa i dalje raditi protiv sebe.Tužno je gledati “sitne duše” u HDZ BiH s područja Bosne koji svoga vođu vjerno slijede, vodeći se sitnim i prizemnim, osobnim interesima,u prodaji interesa Hrvata i svojih krajeva.

U listopadu se ta zla politika mora napokon kazniti ili nas na mnogim prostorima , već veoma brzo, neće više biti”, navodi se u priopćenju iz Hrvatske stranke BiH .

Možda vam se svidi

Leave A Reply