Borci ponovo blokirali autoput A-1, potpuno obustavljen saobraćaj

Od 19:10 sati zbog protesta demobilisanih boraca blokiran je autoput A-1 u blizini GP Bijača., potvrđeno je večeras iz BIHAMK-a.

Zbog saobraćajne nezgode usporeno, jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-17 Doboj-Modriča kod mjesta Majevac. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

”Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na deminiranju terena aktuelni su radnim danima od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu M-16.1 na ulazu u Prnjavor iz smijera Dervente, danas do 18 sati, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Vremenski uvjeti u našoj zemlji trenutno su povoljni, ali vozačima ipak savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Tokom dana, od 09 do 13 sati, zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Možda vam se svidi

Leave A Reply