Bombašica samoubojica raznijela sebe i policajca koji se našao u blizini

Bombašica samoubojica raznijela se u utorak u policijskoj postaji u istanbulskoj povijesnoj četvrti Sultanahmet ubivši jednog policajca i ranivši drugoga, rekao je guverner Istanbula i javili turski mediji.

Žena je govorila engleski dok je ulazila u zgradu, ali njezina nacionalnost i identitet se ne znaju, rekao je guverner Vasip Sahin novinarima na mjestu događaja.

Turski mediji navode da je jedan policajac umro od posljedica ranjavanja.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost, ali ovaj bombaški napad dolazi manje od sedmice nakon što je ekstremno ljevičarska skupina DHKP-C objavila da stoji iza napada granatom na policiju u blizini ureda premijera u Istanbulu.

FOTO: Policijske snage ispred postaje u kojoj se dogodio bombaški napad (AFP)

Policija je zatvorila ulicu u kojoj je došlo do napada u utorak, s druge strane trga od muzeja Aja Sofije i Plave džamije i u blizini Cisterna bazilike koje su među najvažnijim turističkim destinacijama u jednom od najposjećenijih svjetskih gradova.

Javni promet je ponovno pušten nakon kratkog prekida i neki turisti su i dalje obilazili Trg Sultanahmeta unatoč obilnom snijegu.

DHKP-C (Revolucionarna narodna oslobodilačka stranka – Fronta) je upozorio da će biti još napada nakon onoga u prošli utorak u kojem je priveden muškarac s automatskim oružjem u blizini palače iz osmanskog razdoblja Dolmabahce.

Ova skupina stoji i iza samoubilačkog bombaškog napada na američko veleposlanstvo prošle godine kao i napada na turske policijske postaje.

Turska je suočena i s drugim sigurnosnim prijetnjama.

FOTO: Policijske snage ispred postaje u kojoj se dogodio bombaški napad (AFP)

Izvor:Hina

Možda vam se svidi

Comments are closed.