Bolna ispovijest majke: Prvo sam pitala da li mi je sin živ

0

Prvo što sam pitala muža kada mi se javio poslije udesa bilo je šta je sa našim sinom jedincem, priča Radojka Mihajlović, supruga i majka dvojice radnika povrijeđenih u stravičnom udesu juče na auto-putu Beograd – Niš kod Gornje Trnave kada je šleper naletio na pun kombi u zaustavnoj traci. Trojica radnika iz kombija poginula su na licu mjesta, a osmorica su povrijeđena.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Boško i Milan Mihajlović, kao i Miki Stojković, u trenutku kada je na njihov kombi naletio kamion bili su ispred vozila. Njihov komšija iz naselja Grošnica, Srđan Jovanović, ostao je na mjestu mrtav.

Suprug Boško je dobro prošao, a naš sin je povrijedio nogu i glavu. Kako mi je suprug rekao, imao je operaciju. Pozvao me odmah nakon udesa i ispričao šta se dogodilo. Prvo što sam ga upitala bilo je šta mi je sa sinom jedincem – priča majka Radojka Mihajlović.

Srđan Jovanović je poginuo na licu mjesta. Divan čovjek. Mnogo mi je ga je žao. Nisam znala gdje se nalazim kad sam saznala. Ostavio je suprugu i dvoje male djece. Strašno. Sa njima je bio i komšija Miki Stojković koji je povrijeđen. Imao je sreću da u trenutku udesa bude sa mojim sinom i suprugom ispred kombija. I on ima malu djecu. Kakav užas – priča Radojka sa nevjericom i suzama.

Boškov rođeni brat Živojin kaže da ih je spasila velika sreća jer su bili vani. On kaže da su veliki radnici, i da nisu birali poslove. Porodica im je uvijek na prvom mjestu.

– Boško je ranije radio u “Zastavi”, a sin je bio jedno vrijeme zaposlen u “Čistoći”. Ali, već neko vrijeme je na birou za nezaposlene. Morali su da se snalaze. Radili su za firmu svuda po Srbiji. Gdje god ima posla, išli su – priča Živojin.