Bivši reprezentativac BiH 'okačio kopačke o klin'

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mladen Bartolović, okončao je svoju fudbalsku karijeru. 

Bartolović je karijeru počeo u rodnim Zavidovićima, nastavio u Hercegovini, a onda je uskoro završio u Hrvatskoj, gdje je proglašen jednim od kultnih likova HNL-a.

“Eto, i karijera je trajala dugih 20 godina. Sjećam se da sam prvi gol u dresu Segeste postigao baš Cibaliji. U Sisku me je trenirao i Cico Kranjčar”, govori Bartolović, te se osvrće na tri trenutka iz karijere koja će mu zauvijek ostati u sjećanju.

“Uvijek ću pamtiti pobjedu Hajduka protiv Dinama 2008. u Maksimiru. Šteta što nisam zabio gol nakon što sam sjajno okrenuo Mikića. Igrao sam 20 godina, a osvojio sam samo jedan trofej, Kup s Dinamom 2004. godine. Naravno da nikad ne mogu prežaliti ono finale Kupa s Cibalijom protiv Osijeka 1999. Nisam imao sreće s osvajanjem trofeja”, smatra Bartolović.

Tokom svoje karijere Bartolović je igrao za Segestu, Cibaliju, Dinamo, Hajduk, Zagreb, iranski Foolad i njemački Saarbrucken, a za reprezentaciju BiH odigrao je ukupno 17 utakmica. Njegov prvi izazov u trenerskoj karijeri bit će preuzimanje pionira Cibalije.

Izvor:Sportsport.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.