Bivši član Predsjedništva BiH iz RS: “Laž je i prevara govoriti da MAP nije aktiviran”

0

Mladen Ivanić je u emisiji Puls BN TV naveo da je usvajanjem Programa reformi, koji se drži u tajnosti, Milorad Dodik ponizio sve.

– BiH je aktivirala MAP, kazao je počasni predsjednik PDP-a i bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

On je u emisiji Puls BN TV naveo da je usvajanjem Programa reformi, koji se drži u tajnosti, Milorad Dodik ponizio sve – i Narodnu skupštinu i javnost u Republici Srpskoj.

– Program reformi BiH sadržajno podrazumijeva aktivaciju MAP-a, smatra Ivanić i naglašava da su svi pokušaji lidera SNSD-a Milorada Dodika da javnosti u Republici Srpskoj to opravda na drugačiji način – neiskreni i lažni.

– Dokle god se taj dokument ne pošalje – nije aktiviran MAP. Onog trenutka kad se pošalje dokument reformi, gotovo je. Dakle, laž je i prevara govoriti da MAP nije aktiviran. Možete napisati bilo šta, ali činjenica da ste u sjedište NATO-a poslali plan reformi znači da je to završeno. MAP je završena priča, BiH je u MAP-u, sva Dodikova priča jeste njegov pristup da opravda svoju politiku, kaže Ivanić.

– Da u tom dokumentu ima nešto dobro za Republiku Srpsku, ne bi ga Dodik krio, kaže Ivanić, navodeći da to indirektno pokazuje da se u tajnosti drže i sve one stvari što je Dodik obećavao, a nije uspunio.

– Vlada nije o tome raspravljala, predsjednik Republike o tome nije raspravljao, Narodna skupština, Savjet ministara, Parlament BiH o tome nisu raspravljali. To je sve odluka jednog čovjeka. Ako je neko ponizio Skupštinu, onda je to urađeno ovim dokumentom. Ako je ko ponizio javnost, onda je to Dodik, jer je usvojen dokument o kojem niko ništa ne zna – kazao je Ivanić u emisiji Puls BN-a.