Biofilni dizajn kao budućnost vježbanja: Da li biste vi trenirali u ovakvoj teretani? (FOTO)

Brojne studije pokazale su kako biofilni dizajn, inspiriran prirodom i orijentiran prema zdravlju, u uredskom okružju u djelatnicima potiče osjećaj blagostanja, povećava produktivnost i kreativnost, smanjuje stres, pa čak i oboljenja.
Biofilni dizajn sve je popularniji u savremenoj arhitekturi, a odnosi se na spoj interijera i eksterijera. On uključuje dijelove prirode koji pridonose ljudskom zdravlju i produktivnosti i uklapa ih u interijer. Dosad se uglavnom koristio u gradnji stambenih objekata, hotela i ureda, bolnica, pa i trgovina, a Biofit je prvi koncept za teretanu koji ovaj dizajn ukomponira u svoj izgled.


Biofit koristi biljke, prirodne materijale, boje, vizuale, oblike, mirise i zvukove u uređenju svog prostora, dok izbjegava metalnu mašineriju i LCD ekrane te tako stvara zdraviji, zeleniji prostor za vježbanje. Zašto to radi?
Brojne studije pokazale su kako biofilni dizajn, inspiriran prirodom i orijentiran prema zdravlju, u uredskom okružju u djelatnicima potiče osjećaj blagostanja, povećava produktivnost i kreativnost, smanjuje stres, pa čak i oboljenja.


Tako je i tvorac Biofita Matt Morley htio povećati zdravi učinak vježbanja na ljudski organizam dodajući ovu prirodnu komponentu u prostor.

U Biofit teretanama pročišćava se zrak da se uklone toksini, a ujedno se dodaju zdravi negativni ioni sa “šumskom” aromaterapijom, koristi se ritmičko wellness osvjetljenje da se povećava energija tokom dana, a noću olakša san, koriste se održivi, netoksični materijali i u svemu se koristi što je moguće više prirodne boje, zelenila i vizuala, uz dodatak akustične muzike u pozadini i biljaka posvuda.

Matt Morley dugi se niz godina bavi fitnessom, kickboxingom i jogom. Voli vježbati vani u prirodi, ali voli i čari grada, a kako živi u kišnom Londonu htio je spojiti najbolje iz prirode i ponuditi to u gradu. A njegova firma dizajnira i oprema teretane, hotele i stambene zgrade. Mogu urediti prostor od 50 do 1000 kvadrata. Ko ne bi htio ovdje vježbati? (punkufer.hr)

Možda vam se svidi

Leave A Reply