Bio u pritvoru: Kerim Zeljković ukrao i slupao auto Adisa Čorovića Mone

Kerim Zeljković, mladi Sarajlija koji je oduševio na prošlosezonskom takmičenju Zvezde Granda tereti se sudski za tešku krađu vozila, koje je poslije i slupao.

Naime ovaj pjevač je u subotu 6.septembra održao jako slabo posjećen nastup u kakanjskoj diskoteci Ara. Koncertu su prisustvovali i neki njegovi drugovi iz Kaknja koje je upoznao protekle godine- do informacija dolazi kakanj-x. Nakon nastupa zaputio se sa jednim od njih, Adisom Čorovićem poznatijim kao Mona u kakanjski objekat Fiera, gdje su prema potvrđenim informacijama ostali do 3:30h.

Kako nam je potvrdio i sam Čorović, Kerim je želio ići kući u Sarajevu, ali je odbijao da ga ovaj odvuče. Kako su Kerimove stvari bile u Adisovom auto, dobio je ključeve da uzme svoje stvari- saznaje kakanj-x.

„Dao sam mu ključeve auta kako bi uzeo svoje stvari. Primjetio sam da ga dugo nema. Nazvao sam jednog prijatelja misleći da je s njim, ali nije bio. Izašao sam i vidio da mi nema auta. Odmah sam shvatio o čemu se radi. Nazvao sam policiju u Kaknju i obavjestio ih.“- rekao je Čorović za kakanj-x.

Ubrzo nakon poziva pripadnici policijske stanice u Ilijašu su identifikovali automobil Audi A3 u vlasništvu Adisa Čorovića slupanog u jarku u Podlugovima kod Ilijaša. Kerima nije bilo na licu mjesta. Prema potvrđenim navodima, Zeljković se pješke zaputio prema Sarajevu gdje ga je policija i privela.

Nakon što su ga priveli, Zeljković je negirao, a poslije i potvrdio počinjeno krivično djelo.

„Ne znam zaista šta mu se desilo i šta ga je prevrnulo. U PS Kakanj nije prvo htio priznati ovo krivično djelo, a poslije je priznao.“ – dodaje Čorović.

„Zaista ne znam šta mu se desilo. Svaki put kad smo se družili činio se kao kulturan i pristojan momak i zato mi je bio drag. Nemam zaista riječi na ovo, šokiran sam.“ – završava Čorović.

Kako saznajemo, Zeljković je proteklu noć bio u pritvoru PS Kakanj i protiv njega će se voditi sudski postupak po tački teške krađe.

Kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.