“Bio je odličan student, imao je dobar posao”: Umjesto života iz snova sada bije bitku svog života

“Stefan je bio odličan učenik, student, sad je našao posao u dobroj firmi – ambiciozan mladić, sa velikim ciljevima u budućnosti. Nedostajalo je samo da se oženi, dobije dijete i da živi život iz snova. A onda se razbolio”.

Stefan Miljković (29) je mladić iz Inđije u Srbiji koji od marta ove godine vodi bitku svog života – nemilosrdnu, tešku, opaku borbu. Njegov neprijatelj u ringu je vrlo nepredvidiv i zove se rak, a još je prevrtljiviji jer je rak koji se desi jednom u milion – malopoznati tumor na plućnoj maramici. Stefan je bio taj jedan i sada mora da se uhvati u koštac sa njim i izađe kao pobjednik – kako su svi navikli od njega.

– Dugo je trpio bolove ispod lijevog rebra. Odlazio je i kod doktora, oni su ga vraćali govoreći da mu nije ništa. Onda je otišao sa majkom na more i doživio nesnosne bolove. Kada je majka vidjela koliko ga to boli, oboje su odlučili da nešto pothitno mora da se preduzme”, navodi Anđela za “Blic” i objašnjava da su se potom zaputili na VMA gdje je konstatovano da je u pitanju tumor i da mora što prije na operaciju.

Uz pomoć prijatelja, porodice i dobrih ljudi, Stefan je skupio 50.000 eura koliko je bilo potrebno za depozit kako bi otišao u Cirih na operaciju. Ona je izvršena na Svetog Nikolu. Nakon operacije utvrđeno je da je situacija komplikovanija nego sto je izgledalo i da ce Stefanu biti potrebna hemioterapija. Od kada je saznao da je bolestan on je izgubio i 10 kilograma.

Koliko će ga hemioterapije koštati, ali i boravak u bolnici kao i dopuna za operaciju koštati, još uvijek nije poznato, ali u pitanju je velika suma. Zato mu je otvoren i broj na srbijanskoj fondaciji Budi Human na kojoj se nalaze i brojevi žiro računa i telefona kako možete pomoći.

Možda vam se svidi

Leave A Reply