Bilješevo: Nakon što ga je policija zaustavila, pokušao odbaciti drogu iz automobila

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (5), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 01.03.2016. godine, u 23,55 sati, u ulici Fra Grge Martića, od strane nepoznatog lica izvršeno je razbojništvo nad licem Lj.A. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila laketjelesne povrede, te je od iste otuđena torba u kojoj su se nalazile lične stvari i novac. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Dana 02.03.2016. godine, u ulici Jalimamov put, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo R.P., iz kojeg je tom prilikom otuđena neutvrđena količina zlatnog nakita i mobitel. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana02.03.2016. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo R.D., iz kojeg je otuđen televizor i mobitel. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 02.03.2016. godine, na regionalnom putu Zenica – Kakanj u mjestu Bilješevo, službenici uniformisane policije su zaustavili putničko motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka K46-T-514, koje je prethodno na području Zenice izazvalo saobraćajnu nezgodu, kojom prilikom je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede. Prilikom zaustavljanja, vozač B.D. iz Zenice je iz vozila odbacio praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“. Navedeno lice je od strane policijskih službenika lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Zavidovići

Dana 02.03.2016. godine, u ulici Stjepana Radića, došlo je do požara na vratima kladionice „Premier“, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 02.03.2016. godine, u Policijsku stanicu Maglaj obratila se A.A. iz Maglaja i prijavila da je na svoj mobilni telefon, od strane nepoznatog lica, dobila prijeteće poruke. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela i pronalasku počinioca istog.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 02.03.2016. godine, na autoputu A-1 u mjestu Bilješevo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka E45-O-198, kojim je upravljao B.S. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E13-T-229, kojim je upravljao S.I. iz Kaknja. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobili su navedeni vozač vozila „VW-Golf“, te saputnik u istom vozilu, S.F. iz Kaknja, dok su lake tjelesne povrede zadobili navedeni vozač vozila „Mercedes“, te saputnici u istom vozilu, B.M. i B.A., oboje iz Busovače. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Možda vam se svidi

Leave A Reply